Se on sitten taas talviloma. Lapsilla, vaimolla ja minulla. Kaikilla yhtaikaa. Eli siis nyt viikolla kahdeksan.

Poika lähti jo eilen lauantaina kohti Dubaita. Me loput olemme tänään ajelleet tänne Tahkolle. Eli siis minä, vaimo, tytär ja koiramme Timi. Poika on vasta 14-vuotias, joten ei hän ihan yksin sinne Dubaihin lähtenyt. Hän lähti parhaan kaverinsa ja kaverin vanhempien kanssa. Heidän kanssaan hän on ennenkin reissannut. Esimerkiksi Ruotsin laivalla ja Kanarialla. Tämä pojan kaveri on perheen ainoa lapsi, joten he ottavat sen vuoksi mielellään poikansa kaveriksi reissuille hänen ikäistään seuraa.

Itse en kaipaa mihinkään kaukaisiin lämpimiin maihin, mutta kun pojalle se on suuri unelma, niin todella mukavaa että hän sellaisille reissuille pääsee. Itse olisin halunnut viettää taas talvilomani Levillä. Annoin kuitenkin periksi kun vaimo ehdotti Tahkoa. Hänen perustelunsa että Tahkolla olisi todennäköisemmin sopiva (ei liian kylmä) talvisää, ja että ajomatka on Leviin verrattuna puolta lyhyempi, ovat luonnollisesti ihan perusteltuja. Silti minulla on Leville ikävä...  No nyt näyttäisi ettei Levilläkään päivälämpötilat ole tämän viikon aikana yli kymmenen pakkasasteen. Täällä Tahkolla on kuitenkin vielä muutaman asteen lämpimämpää.

Ajomatka tänne oli ajallisesti normaalia pidempi, sillä sää oli huono. Suurinpiirtein Mikkeliin asti oli ajokoli erittäin huono, ja siitä eteenpäin huono. Lahden moottoritie esimerkiksi ajeltiin noin 70-80 km tunnissa nopeudella. Lisäksi tuo runsas räntäsade aiheutti sen, että auton tutka meni tukkoon jo kehä kolmosella, ja jouduin sen jälkeen itse käyttämään kaasupoljinta. Tuntui ihan oudolta, ja kyllä siinä nilkka oudokseltaan kipeytyi ennen kuin oltiin Tahkolla.

Taukoa pidimme Juvan ABC-asemalla. Kuten moni muukin. Väkeä oli heidän bisneksensä kannalta ajateltuna todella mukavasti. Eli suomeksi sanottuna aikaa sielläkin vierähti.

Sellaisen seitsemän tunnin matkustamisen jälkeen pääsimme kuitenkin perille tänne Tahkolle. Viivymme täällä lauantaihin asti. Olemme majoittuneet Sokos Hotel Tahkolle, jossa meillä on ihan mukavan kokoinen huone parvella ja saunalla varustettuna. Huoneesta löytyi myös pieni jääkaappi, johon jo kävinkin hakemassa hotellin yhteydessä olevasta Salesta saunakaljat jäähtymään.

Tänään kuului ohjelmaan ensin pieni kävelylenkki koiran kanssa lähiympäristöön tutustuen. Sen jälkeen majoittauduttiin purkamalla kassit täältä löytyneisiin runsaisiin kaappitiloihin. (Siis oikeesti kaappeja taitaa olla kahdeksan, eli tilaa on, eli ei siis ollut vitsi). Sen jälkeen käytiin syömässä hotellin ravintolassa. Ruoka oli hyvää, ja sitä oli riittävästi. Myös minulle, kun söin loput sekä vaimon että tyttären annoksista. Itse tilasin läminsavulohta ja vuohenjuustoa. Maku oli todella hyvä, mutta annos kieltämättä vähän pienehkö minun kokoiselle ruokailijalle.

Nyt alkaa kello olla sen verran paljon, että ei muuta kuin muutama sivu hyvää kirjaa ja sitten nukkumaan. Huomenna lähtee naisväki rinteeseen, ja me Timin kanssa lähdemme johonkin päin patikoimaan.