Lauantaiaamuna Oulussa soitteli vaimo siskon kännykkään jo ennen aamupalalle ehtimistämme. Hänellä oli alkanut vatsatauti juuri lentokentälle mennessä, eikä hän sitten päässytkään Gardajärvelle menevään lentokoneeseen. Italian matka tyssäsi siis heti alkuunsa. Todella harmillista. Poika päätti sitten samantien vaihtaa ilmansuuntaa, ja hyppäsi koneeseen joka tuli Ivalon kautta Kittilään. Kone oli Kittilässä jo 12.25. Me siskon kanssa emme sinne Oulusta aivan siihen ehtineet, mutta reippaalla ajolla ja yhdellä pienellä tauolla olimme siellä kuitenkin jo 12.55. Hyvä sinänsä, sillä pojalla oli varustuksena vain sortsit ja T-paita, ja Kittilän lentoasema suljettiin klo 13.00, kun ei ollut enää muita koneita tulossa. Olisi siinä voinut pihalla odotellessa jossain vaiheessa vilu tulla, vaikka sade olikin juuri loppunut ja lämpötilakin noussut 10 asteeseen... 

Siitä sitten jatkoimme samantien Leville, johon ei enää montaa kilometriä ollut matkaa. Ensin Pitsalle, kun ei meistä kukaan ollut oikein ehtinyt aamupalan jälkeen mitään syödä. Sitten seuraavaksi hankittiin pojalle vähän pitkähihaista- ja lahkeista vaatetusta, kun hänen matkatavaransa oli pakattu sen mukaan että määränpäässä olisi lämpötila reilut 30 astetta. Sitten vielä kävimme ostamassa pojalle lakanasetin, kun yllättäen hänen tavaroissaan ei sellaistakaan löytynyt. Sen jälkeen olikin kello jo sen verran paljon, että päätimme lähteä katsomaan olisiko avain jo sovitussa paikassa valmiina, vaikka olikin vielä reilu tunti aikaa siihen kun vuokra-aikamme virallisesti alkaisi.

Kyllä vain. Avain löytyi sovitusta paikasta, ja pääsimme tutustumaan mökkiimme, Noitaleviin. Mökissä on neljä makuuhuonetta, ja nukkumapaikat kymmenelle. Ensimmäiseksi aloimme tietysti tutkailla kuka mihinkin makuuhuoneeseen majoittuu. Meillä pojan kanssa oli nopeasti selvillä mitä haluamme, sisko arpoi kahden jäljelle jääneen huoneen välillä vielä vissiin tunnin verran. Itse varasin luonnollisesti kauimpana saunasta olevan viileimmän huoneen. Sinne on käynti suoraan tuulikaapista, joten siitä on kätevä viedä koiraakin ulos aamulla tai illalla tarpeen mukaan ilman että muut häiriintyvät.

Poika varasi luonnollisesti suurimman huoneen. Sängyt neljälle, oma uloskäynti ja ruhtinaallisesti kaappitilaa. Siskolle jäi mietittäväksi huone keittiön takana tai huone pojan huoneen vieressä. Tässä jälkimmäisessä on tavallaan pieni oma eteinen yhdessä pojan huoneen kanssa, josta on sitten kulku näihin molempiin makuuhuoneisiin. Sisko valitsi lopulta huoneen keittiön takaa. Ja vaihtoi sen sitten huoneeseen pojan huoneen vieressä.

Mökki on tilava, neliöitä 126 + pieni parvi. Mutta melkoisen sokkeloinen ja sekava. Tänne tuntui alkuun jopa eksyvän. Poikakin kun meni tarkistamaan onko sauna lämmennyt, löysi saunan vasta kolmannen avaamansa oven takaa. Keittiö on outo putkikeittiö, jossa on kyllä reilusti kaappeja ja laskutilaa, mutta muuten melko epäkäytännöllinen. Ruokailutilan yhteydessä on lisää kaappeja ja reilusti laskutilaa tiskipöydällä, jossa on myös vesipiste. Mutta kaikki jääkaapit, hellat, mikroaaltouunit sun muut laitteet löytyvät sieltä hankalasta putkikeittiöstä. Vessoja on kaksi vierekkäin, eivätkä ne sijaitse saunatiloissa, mikä on ihan hyvä asia. Telkkari on Sony ja kahvinkeitin Moccamaster. Ihan hyvä. Vedenkeitin ei toimi, siitä miinus. Astianpesukone on Miele, siitä plussat. Täältä löytyi yllättäen myös vaatteiden pesukone, vaikka esitteen mukaan täällä ei sellaista ole. Sauna on hiljattain uusittu, samoin pesuhuone kahdella suihkulla, siitä myös plussaa. Kaikkinensa ihan käypä mökki, kunhan oppii että mitä minkäkin oven takaa löytyy. Ylimääräiset plussat juustohöylästä, jonka siivut ovat mukavan paksuja, noin 4 mm. Se huono puoli siinä tietysti on, että 400 gramman juustopalasta hupeni yli puolet yhdellä aamupalalla, vaikka poika ei edes syö juustoa.

Lauantain ohjelmaan kuului kaupassa käynti, majoittuminen ja pieni puolentoista tunnin patikointi Koillisrinteelle ja sieltä latu-uraa Levikeskuksen kautta takaisin mökille. Voitin kisan. Nimittäin siitä kuka näkee ekan poron. Yllättäen se nähtiin vasta tuolla ekalla patikointireissulla. Koiramme oli siitä melko ihmeissään, päätti sitten kuitenkin että sitä pitää haukkua ja yrittää päästä lähemmäksi tutustumaan. Poro ei kuitenkaan ollut kiinnostunut tekemään tuttavuutta, vaan lähti löntystelemään eteenpäin.

Loppuilta kului kolmen hengen bridgen merkeissä. Me pojat kävimme myös saunassa. Bridge jäi kesken, melko tasaista, kaikilla yksi täyspeli. Harmitti vaan kun en ottanut bridgetaulukoita mukaan, niitä kun olisi ollut nyt kotona riittävästi, sain juuri Juhannuksena kunnon täydennyksen. Kiitokset siitä Jargelle. Pieni ongelma saattaa syntyä siitä, kun ei ole myöskään pistetaulukkoa mukana. Kolmen hengen bridgessä kun saattaa syntyä välillä tilanteita melko oudoistakin pistetilanteista. Pienenä vinkkinä tämän lukijoille että otappa kuva bridgen pistetaulukosta ja lähetä pojan kännykkään.

Tänä aamuna kävin sitten seitsemän jälkeen koiran kanssa ensimmäisen kerran ulkona. Ilma oli mukavan raikas ja aurinkoinen.  Lämpötila 5,5 astetta. Aamupalan jälkeen lähdimme siskon ja koiran kanssa parin tunnin patikoinnille. Teimme sen jälkeen mökissä ruokaa. Minä paistoin uunissa lohta, sisko keitti perunoita ja poika teki salaatin. Oli hyvää. Kilon lohifileestä ei jäänyt kuin muruset jäljelle.

Iltapäivällä kävimme patikoimassa välillä vähän ylöspäin. Melkoisen hienot on näkymät Levitunturin laelta. Näkyy pitkälle. Sää oli sellainen puolipilvinen, joitain pikkuriikkisiä sadekuuroja muutaman kerran. Illemmalla sisko kävi vielä kahvakuulailemassa Levihotellin Spa osastolla, joten hänelle tuli tänään kävelykilometrejä lähemmäs 20. Kun halusi sielläkin käydä vielä kävellen, matkaa reilut kaksi kilometriä per suunta. Seuraavaksi sitten vähän iltapalaa ja Bridgeä, sen jälkeen nukkumaan.