Uskoakko vai ei?

Miten tähtien asento syntymähetkelläsi voi vaikuttaa sinun koko elämääsi?

Toisaalta, jos se ei vaikuta, niin mikä sitten vaikuttaa?

Omaan itseesi vaikuttavat varmasti perintötekijät ja ympäristö. Mutta onko siinä kaikki? Mikä saa sinut olemaan ja tekemään asioita juuri niin kuin sinä olet ja teet? Miksi sinulla on tiettyjä yhtäläisyyksiä toisiin ihmisiin, ja toisiin taas sitten ei? Mikä tai kuka sinä olet? Päätätkö sen itse? Kokonaan vai vain osittain? Miksi asia on näin? Ja voitko itse vaikuttaa asiaan ja missä määrin?

Paljon kysymyksiä, mutta vähän vastauksia. Ehkäpä yritän selventää omaa näkemystäni näihin asioihin ja kysymyksiin kirjoittamalla tämän tarinan.

Tiedän, että on olemassa henkilöitä, jotka jonkun aikaa keskusteltuaan jonkun hänelle tuntemattoman henkilön kanssa, pystyvät kertomaan lähes poikkeuksetta keskustelukumppaninsa horoskooppimerkin. Pelottavaa? Huolestuttavaa? Ei välttämättä. Käsittääkseni ei ole kuitenkaan ainakaan yksiselitteisesti pystytty luomaan mitään arvoasteikkoa, missä eri horoskooppimerkit olisi pantu paremmuusjärjestykseen. Joillakin horoskooppimerkeillä on jokin tietty ominaisuus korostuneempi kuin joku toinen, mutta kuka meistä on sanomaan mitä ominaisuuksia ihmisellä pitäisi olla, ja mitä puolestaan mielellään ei saisi olla?

Aivan varmasti kaikki ihmiset ovat yksilöitä. Jokainen on oma itsensä. Mutta siltikin uskon että jokaisella on tiettyjä omaan syntymäaikaan liittyviä ominaisuuksia, joille vaan ei voi mitään. Vähintäänkin nämä ovat mielestäni todennäköisyyksiä, joihin luonnollisesti on aina olemassa poikkeuksia. Minä olen horoskooppimerkiltäni Oinas. "Oinas ei juuri kysele muiden mielipiteitä päätöksiä tehdessään ja siksi Oinaita pidetään usein itsekkäinä ja jopa välinpitämättöminä ihmisinä." "Oinaan heikkouksia ovat kiire ja hätiköinti, liiallinen itseluottamus ja karkeus." "Oinaan sairaudet: tulehdussairaudet, reuma, päänsärky, verenpaine ja heikko verenkierto." Itse ainakin tunnistin noista montakin juttua. Sattumaa vai ei? Kuka tietää?

Entä muut horoskooppimerkit? Jäämeren reissun aikana syntymäpäiviään viettäneistä sanotaan esimerkiksi: "heikkouksia ovat liiallinen kriittisyys, pikkumaisuus ja saivartelu." Sopiiko keneenkään, sitä voi jokainen itse arvioida.

No mitäpä sen sitten on väliä, jos syntymähetkesi vaikuttaa sinuun jollain lailla? Ei kai mitään. Paitsi jos jostain syystä haluat ymmärtää paremmin omaa tai jonkun muun ihmisen käytöstä ja käyttäytymistä eri tilanteissa. Joskus se voi olla vaikeaa, ja jos apuja löytyy näinkin oudosta asiasta kuin taivaankappaleiden asennosta syntymähetkelläsi, niin hyvä on. Otetaan hyöty irti tästäkin tietämyksestä. Mutta eihän tämä voi olla tiedettä. Miten siihen voi luottaa? Tai uskoa? Onko se uskon asia? Sotiiko se uskontoa (uskontoja) vastaan?

Liikutaan siis vähintäänkin kiistanalaisilla vesillä. Mitä pitäisi uskoa ja mitä ei? Itse olen kyllä sitä mieltä että taivaankappaleet vaikuttavat ainakin minuun aivan kiistattomasti. Sen verran vaikeaa minun on nukkua täydenkuun aikaan, että olisi mielestäni suuri ihme jollei mikään muu taivaankappale millään lailla vaikuttaisi elämääni. Paljonko sitten itse pystyn vaikuttamaan elämääni? Luotan kyllä siihen että tässä asiassa minulla itsellänikin on oma vakaa vaikutukseni omaan elämääni. Ainakin joissain rajoissa. En ainakaan halua lähteä sille linjalle että kaikki olisi valmiiksi tähtiin kirjoitettu ilman oman itseni minkäänlaista vaikutusmahdollisuutta omaan elämääni.

Vai onko tämä minun elämäni? Kuka on minä? Miksi? Mitä varten? Onko aina näin, vai onko välillä toisin? Entä sen jälkeen? Mitä sitten on?

Nyt taisi mennä liian vaikeaksi.

"Oinaan tehtävä on luoda maailma uudestaan."

Ehkä ei kuitenkaan tänään....