Leviä olen paikkana kehunut ennenkin, ja kehun taas. Vaikka olen vasta menossa sinne...

Koska olen siellä joitakin kertoja ollut aiemminkin, tiedän että se on mukava paikka. Mihin vuodenaikaan hyvänsä. Olen ollut siellä useimmiten talvella, mutta myös syksyllä. Ihan näin keskellä kesää en ole sinne ennen mennyt, mutta olen varma että viihdyn siellä kyllä tälläkin kertaa. Hyttysistä ovat monet varoittaneet ja pelotelleet, ja tiedän toki itsekin että niitä tuolta pohjoisesta löytyy enemmän kuin täältä etelästä. Katsotaan nyt sitten onko niistä minulle oikeasti haittaa. Hyttysmyrkkyjä en yleensä käytä, enkä ottanut mukaan tälläkään kertaa.

Leville meitä on menossa tällä kertaa vähän erilainen kokooonpano; eli minä, sisko ja koira. Siskoni on Lapissa käynyt ennenkin, mutta ei kuitenkaan Levillä. Timi puolestaan on kokenut Levinkävijä, hän oli siellä perheemme kanssa vajaat viisi kuukautta sitten. Ja viihtyi hyvin. Sen uskallan hänen puolestaan sanoa. Sen verran terhakkaana Timi kanssani patikoi pitkin tunturin kupeita. Ja vuokramökkiämme Timi piti alusta asti kotinaan, toisin kuin menomatkan puolivälissä ollutta Kotimaailman vuokrakämppää, jossa yövyimme yhden yön.

Nyt olemme jälleen jo puolivälissä, eli Oulussa. Timikin pääsi sitten ihan ekaa kertaa oikeaan hotelliin, Oulun Arinaan. Henkilökunta pongahti respan tiskin takaa Timiä silittämään, ja antoi sille oman herkkupussin. Siellä oli mm erilaisia koiran herkkuluita, ja 40 kappaleen pussirulla koirankakkapusseja. Hotellihuoneessa löytyi Timille ihan hyvä metallinen koiran ruokakuppi ja oma pyyhe. Yllätyin positiivisesti. 

Matka tänne Ouluun asti on sujunut hyvin. Myös sisko ajoi parin tunnin pätkän, ja hyvin hän tottui outoon autoon kaikkine omituisuuksineen. Asuntoauton ohitus sujui tyylillä, mutta rekka pahus kääntyi juuri kun sisko suunnitteli sen ohittamista. Vielä ennen Volvolla ajamista sisko kehui oman perheensä Toyotaa....

Suunnistuksetkin ovat tähän asti sujuneet melkolailla mallikkaasti. Lähes kaikki navigaattorin ohjeet on ymmärretty, ja hotellille tullessa kun navigaattori käski ajaa tietä joka oli tietöiden vuoksi suljettu, tajusimme tehdä u-käännöksen ja etsiä vaihtoehtoisen reitin. Autolle löytyi parkkipaikka melko läheltä, ja kun kävimme Timin kanssa pienellä lenkillä, varmistimme samalla että löydämme autolle taas aamulla kassien kanssa täältä lähtiessämme.

Sää on ollut pitkin päivää turhan kuuma, onneksi olemme saaneet istua enimmäkseen viileässä autossa. Ulkolämpötila oli pahimmillaan 29 astetta, Oulussa onneksi enää 23. Illalla viileni entisestään, ja nyt kun sataa vettä ei taida olla enää kuin 16. Kävimme juuri Fransmannissa syömässä. Ruoka oli hyvää ja tarjoilu ripeää. Puoli tuntia pöytään tulon jälkeen oli jo laskukin tilattu... Eipä joutunut Timi kauaa olemaan yksin.

Huomenna on sitten taas se suuri päivä, kun saavumme Leville. Sääennuste lupaa pelkkää hyvää. Ei sateita eikä yli 16 asteen lämpötiloja. Sellaisena jos oikeasti pysyy, olen tyytyväinen. Siitä lisää sitten kun olemme siellä asti.