Kuukkeli on utelias ja rohkea lintu pohjoisesta. Se kuuluu varislintuihin, joten uskoisin sen olevan myös varsin älykäs. Kuukkelia on myös sanottu onnenlinnuksi. Eli kaiken kaikkiaan Kuukkeli on minulle juuri oikea nimimerkki, jolla kirjaudun sivustoille alkaessani harrastaa uutta harrastustani. Eli nettipokerin peluuta.

Tammikuussa kun olin sairaslomalla, alkoi jossain vaiheessa tehdä mieli pelata korttia. Pelikavereita ei näkynyt, joten hakeuduin netin pariin. Bridge on varsin hieno peli, joten etsin, ja löysinkin, sivustoja joilla sitä pääsi pelaamaan. Aika pian kuitenkin huomasin etteivät nämä tietokonevastustajat olleet oikein mistään kotoisin. Onhan se tietysti kiva voittaa, mutta kun se alkoi olla aina itsestään selvyys, halusin etsiä lisää haastetta. Sitten tuli mieleeni pokeri. Löysin melko helposti ilmaisen Pelikoneen sivuston, jossa pääsi pelaamaan Texas Holdem No Limitiä. Pöytään sai valita itsensä lisäksi korkeintaan neljä vastustajaa, joten sillä mentiin. Vielä oli valittavana helppo tai vaikea vaikeusaste. Olenhan ennenkin pokeria pelannut, joten valitsin vaikean. Siitä sitten vaan pelaamaan. Kyseessä oli yhden pöydän, viiden hengen sittari. (Sit and go, SGN). Eli siis peli jossa kaikilla oli alussa yhtä paljon pelimerkkejä, ja blindit sekä antet pikkuhiljaa kasvoivat. Voittaja oli se, jolla oli lopuksi kaikki pelimerkit hallussaan. Helppoa. Ei muuta kuin pelaamaan. Ekassa pelissä putosin ensimmäisenä. Samoin toisessa. Huonoa tuuria varmaan, ajattelin.... Pelasin lisää. Hävisin. Hävisin. En ehkä pudonnut ekana, mutta taisi mennä suunnilleen kymmenen peliä kun sain vihdoin ekan voittoni. Tuntui hienolta.

Siinä vaiheessa olin myytyä miestä. Tämähän on mielenkiintoinen ja haastava peli. Muistin että olin joskus vuosia aikaisemminkin saanut pienen kimmokkeen tämän pelin suuntaan. Olin silloin hankkinut muun muassa neljä kirjaa, jotka käsittelivät pokerin peluuta, nettipokerin peluuta ja Texas Holdemin peluuta (kaksi kirjaa). Kaivoin ne esiin, ja aloin opiskella aihetta. Luin niitä rinnakkain muiden kirjojen kanssa. Oikein tosissaan syventyen aiheeseen. Jatkoin samalla pelaamista netin Pelikoneella tietokonevastustajia vastaan. Pääsin pikkuhiljaa kärryille mitä ne tekevät, ja millä periaatteella. Aloin vähitellen pärjätä tietokoneelle. Rupesin jossain vaiheessa pitämään kirjaa peleistäni. Ihan vaan periaatteella että voitinko vai hävisinkö pelin. Voitolla tarkoitan että kaikki pelimerkit olivat lopussa minulla, häviö oli sijoitus sijalle 2-5. Pääsin vähitellen tilanteeseen, että voitin keskimäärin joka toisen pelin. Ennätys peräkkäisissä voitoissam oli kuusi. Kuusi peräkkäistä voittoa, mutta en tiedä voiko sitä laskea, sillä otin silloin doping-ainetta nimeltä saunakalja.... Saunatauoilla aina ehti hyvin voiton tai pari nuijia pöytään...

Siinä sitten aloin pikkuhiljaa saada ajatusta että lisää haastetta täytyy saada. Helppohan se näitä tuttuja tietokonevastustajia vastaan on pelata, kun alkaa pikkuhiljaa tajuta miten kukin heistä pelaa. Eli siis nettipokeria oikeita ihmisiä vastaan. Googlettelin ja tutkin aihetta, ja totesin että tarjontaa on yllin kyllin. Päätin että tuo vie kuitenkin sen verran paljon aikaa, että ryhdyn siihen vasta sitten kun jään vuorotteluvapaalle.

Viimeinen työpäiväni ennen vuorotteluvapaata oli maanantai 3.4.2017. Tein silloin vajaan päivän, ja olin kotona jo vähän ennen puoltapäivää. Kotona olin ehtinyt olla jo melkein tunnin, kun olin kirjautunut Unibet sivustolle, ja tehnyt talletuksen (60 euroa) pelitilille. Pokeriohjelma oli ladattu. Kaikenmaailman sääntöjä, ohjeita yms. oli kuitattu luetuksi sivukaupalla. (Aika pian tuli mieleen että ne olisi ehkä sittenkin kannattanut myös oikeasti lukea....). Hyvin siinä kuitenkin ohjattiin kirjoittamaan kenttään peli-nimi, joka näkyy kun olet pelaamassa. Tätä oli mietitty pitkään. Toinen vaihtoehto joka minulla oli loppusuoralla, oli SeriSohlo. Seri on tietysti lyhenne Severistä. Ja. No niin. Sohlon kaikki varmaan ymmärtävätkin.... Mietin myös SariSohloa, jolloin Sari on lyhenne Santerista. Mutta ehkä se olisi jossain vaiheessa aiheuttanut jonkinlaisia väärinkäsityksiä. Mutta päädyin kuitenkin Kuukkeliin. Niin oli joku muukin päätynyt. Nimi oli käytössä, ei kelpaa. No lisätään siihen perään onnennumeroni joka on 11. Tai mitä turhia nuukailemaan, tuplataan. Onnea tarvitaan reilusti, joten pelaan sivustolla nimellä Kuukkeli22. 

Sivustolla aikani ihmeteltyäni, löysin kohdan "pelaa nyt". Siitä siis sisään ja pelaamaan. Tulin pääaulaan (tosin en vielä silloin tiennyt sitä) ja valitsin sittarin. Sitähän tässä oli harjoiteltu pari kuukautta. Lukemani kirjat neuvoivat lähinnä miten pelata täydessä yhdeksän tai kymmenen hengen pöydässä. Nyt oli valittavana pelaatko kahden vai viiden hengen pöydässä.... Nou hätä. Viiden hengen sittaria olin Pelikoneessa pelannut ahkerasti, joten tästä vaan. Painelin nappuloita, olin pelihuoneessa, siinä oli pelipöydällä (itse valitsemani malli...) joku lokero, jossa pääsi painamaan ainoastaan kohtaa käteinen. Kun sitä painoi, joutui takaisin pääaulaan. Ajattelin että ei paineta mitään, ehkä peli kohta alkaa. Ei alkanut. Siis takaisin pääaulaan ja kokeilemaan muita kohtia. Kohdasta "käteinen" pienin mahdollinen peli pääsin sisään. Blindit 0,04 ja 0,02 senttiä. Sisäänosto minimi 2 euroa, maksimi 4 euroa. Jollen väärin muista, menin ihan ekaan peliin mukaan kolmella eurolla. Ei siinä nokka kauaa tuhissut, kun saldoni oli pyöreä nolla, ja peli kyseli haluanko maksaa itseni uudestaan peliin. En halunnut. Tutkin sivustoa ja löysin kohdan tilitiedoistani. Minulla oli rahaa tilillä 120,00 euroa. Mutta kohdassa käteinen oli pyöreä nolla. Merkillistä. Tässä(kin) kohdassa tuli ikävä erästä henkilöä nimeltä Joonaz. Tiedän nimittäin että hänellä olisi varmasti roppakaupalla kokemusperäistä tietoa kyseisestä aiheesta, ja uskoakseni pieni konsultaatio hänen osaltaan ei tulisi minulle edes järin kalliiksi. Mutta ajattelin että pikku hiljaa. Vaikkka sitten kantapään kautta. Opettelen miten tälläinen sivusto toimii.

Päädyin siihen että olin varmaankin suostunut siihen että sivuston pitäjät tuplaavat sijoitukseni (60 euroa), mutta en pääse käyttämään rahoja ennen kuin olen pelaillut jotain pelejä, joita pääsee pelaamaan. Tuota käteispeliä pääsi pelaamaan, joten pelailin sitä. Totesin että on ehkä varmaankin järkevämpää mennä pöytään neljän euron kanssa, niin ei ole sitten heti aivan altavastaaja muihin nähden. Välillä olin reilusti voitollakin, parhaillaan minulla oli rahaa pitkästi toista kymppiä. En kuitenkaan siinä vaiheessa tiennyt miten pelistä pääsee lähtemään pois muuten kuin häviämällä kaikki rahansa, joten pelasin siis muutamaan kertaan vielä siten että hävisin kaikki rahani.... Päätin lopettaa siltä päivältä, ja perehtyä seuraavana päivänä levänneenä paremmin aiheeseen.

Tiistaina aloitin siitä, että tein itselleni isoon vihkoon kirjanpidon, josta näkee mitä peliä olen pelannut, mihin kellonaikaan, kuinka paljon olen maksanut, ja paljonko sain takaisin kun lopetin. Vaikka sivustolla näkyvillä olevat rahani eivät olleet muuttuneet mihinkään, halusin itse tietää että miten pelini rahamielessä sujuvat. Oli raha sitten omaani tai sivuston minulle antamaa pelirahaa. En vieläkään päässyt pelaamaan muuta kuin käteispeliä, joten pelailin sitä. Nyt löysin kohdan jolla pääsin pöydästä pois, joten päivän ekasta pelistä poistuin mukanani 8,28 euroa. Olin maksanut itseni sisään neljällä eurolla, joten voittoahan tuli ihan mukavasti viidentoista minuutin pelailusta. Seuraavat kaksi sessiota sitten päättyivät nollille, jonka jälkeen tuli ilmoitus että olin käyttänyt loppuun vapaalippuni kyseiseen peliin. Yli jäänyt 87 senttiä oli siirretty tililleni kohtaan käteinen.

Löysin sitten kohdan jossa minulla oli muitakin tällaisia vapaalipukkeita. Yhdellä pääsi kahden euron turnaukseen, jossa pysyin mukana 25 minuuttia. Toisella pääsin pelaamaan yhden euron kahden hengen sittarin. Sen voitin alle minuutissa, ja voittoa kertyi 87 senttiä. Löysin sivustolta myös aloittelijan tehtäviä ja bonustehtäviä. Niissä opastettiin sivuston käyttöä ja kehoitettiin pelaamaan tiettyjä pelejä. Niitä pelejä vaan en enää päässyt pelaamaan, kun tilin käteinen oli alle euron. En sitten muuta keksinyt kuin siirsin tilille taas 10 euroa rahaa, ja toivoin että sillä pääsisi myös oikeasti pelaamaan itse valitsemiani pelejä. Ja pääsihän sillä. Hienoa. Nyt sitten vaan pelaamaan sitä viiden hengen yhden pöydän turnausta, jota olin niin paljon Pelikoneella harjoitellut. Ensimmäiset neljä peliä hävisin, en siis ollut kahden parhaan joukossa jotka pääsevät palkinnoille. Pelit kestivät osaltani keskimäärin alle 20 minuuttia. Keskiviikkona sitten onnistuin pääsemään kakkoseksi (voittoa euron panostuksella 58 senttiä) ja lopulta myös voittamaan tuon sittarin, jolloin euron panostuksella pääsi pelistä pois 3,17 euron kanssa. 

Eilen perjantaina osallistuin yhdellä eurolla vähän isompaan monen pöydän turnaukseen. Olin pelissä mukana lähes kolme tuntia. Parhaimmillaan olin yli kymmenkertaistanut alussa olleiden pelimerkkien määrän. Sitten pari pientä virhearviointia ja äkkiä ne merkit hupeni. Sijoitukseni oli kahdeskymmenestoinen. Pääsin silti palkinnoille. Euron maksoin ja sain takaisin 1,66 euroa. Ihan mielenkiintoinen peli. Olisi tietysti kiva tietää paljonko tuon turnauksen voittaja sai, tai montako osallistujaa meitä oli. Varmaan ne tiedot sieltä sivustolta löytyisi, mutta ihan niin hyvin en sitä vielä osaa käyttää.

Melko mielenkiintoinen pelimuoto on myös Banzai. Se on sen verran uusi tuttavuus, että lukemissani opaskirjoista siitä ei kerrottu mitään. Perusidea siinä on se, että peli on hyvin nopeatempoinen, ja siinä täytyy käytännössä mennä vähän väliä all-in, muuten pelimerkit loppuu. Tämä on saatu aikaiseksi sillä, että tämän käteispelin sisäänosto on vain kymmene big blindin suuruinen, eikä pöydässä ole pelaajia kuin maksimissaan kuusi. Eli euron pelissä, on iso blindi 10 senttiä ja pieni 5 senttiä. Tämä on peli jossa kaikkein nopeiten pääsee rahoistaan eroon... Tai rikastuu.

Tässä muutaman päivän pelailun jälkeen näyttää oma kirjanpitoni miinusta 6,67 euroa. Toisaalta sivustolla oleva tilini näyttää saldoksi 136,60 euroa, josta käteinen (pelattavissa oleva osa) on 13,60. Eli viimeksi sijoittamani kymppi on nyt 13,60 euroa. Tämä ero johtuu siitä, että osa peleistä on maksettu vapaalipuilla, jolloin oma raha ei ole kulunut. Olen varautunut siihen, että oppirahat on maksettava. Tarkoitus kuitenkin on, että tämän täytyy olla sellainen harrastus, joka tuottaa edes vähän taskurahoja. Niitä todella seuraavan reilun puolen vuoden aikana kaivattaisiin, kun ei noilla vuorotteluvapaa korvauksilla oikein rikastumaan pääse. Jos kesään mennessä näyttää edelleen oma kirjanpito miinusta, niin sitten luovutan. Luin jostain että yksi sadasta nettipokerin pelaajasta pystyy pelaamaan pitkässä juoksussa voitollisesti. Jos en tuohon prosentin joukkoon kuulu, täytyy keksiätaas joku toinen harrastus.