Minulla oli vielä yksi viikko "ylimääräistä" lomaa, johtuen siitä että viime vuoden heinäkuussa minulle tuli täyteen 20 vuotta nykyisen työnantajani palveluksessa. Siitä hyvästä sain kaksi palkallista lomaviikkoa, joista ensimmäisen käytin viime syksynä, viikolla 36. Se viikko oli yksi ehdottomasti elämäni parhaista viikoista. Muutkin Jäämerellä silloin mukana olleet muistelevat toivottavasti  tuota viikkoa positiivisella mielellä. Ja se toinen viikko on minulla menossa alkaen maanantaina 9.5.2016. Otin pienen "varaslähdön", ja tulin tänne mökille jo keskiviikkona 4.5.2016. Minulla oli olemassa sen verran sisään tehtyjä tunteja, ettei tarvinnut tällä viikolla enää keskiviikon jälkeen mennä töihin.

Viimeksi täällä mökillä ollessani oli vähän sähköongelmia. Noin kolmasosa sähköistä oli pimeänä. Esimerkiksi mökin hella, ja kaikki valot lukuvaloja lukuunottamatta. Oletin että syynä olisi ollut yksi kolmesta pääsulakkeesta. Näin ei kuitenkaan ollut. Silloin sunnuntaina täältä lähtiessäni kokeilin lopuksi vaihtaa kaikkien pääsulakkeiden paikkaa keskenään. Se ei vaikuttanut kuitenkaan millään lailla sähkön tuloon, joten päättelin että vika ei voi olla noissa mökin omissa pääsulakkeissa.

Pyysin sitten kotiin mentyäni vaimoa soittamaan (itse en omista enkä käytä puhelinta työajan ulkopuolella)  sähkönjakelu liikkeeseen ja ilmoittamaan, että nyt on jotain vikaa piuhoissa. Vaimo sitten soittikin, ja sai vastaansa perisuomalaista huonoa palvelua. "Oletteko tarkistaneet ettei sulakkeet ole palunut?" "Ai jaa, mutta entä pääsulakkeet?" "Vai niin, mutta ne voi silti olla hajalla, eli pitää vaihdella niitä keskenään, jotta selviää onko niistä joku kuitenkin rikki." " Niin, eli sekin on tehty, mutta entä miltä sähkökaappi näyttää, näkyykö siinä jokin vikailmoitus tai jotain?" "Vai että kuva siitä on kännykässä. Mutta kun pitäisi olla itse paikanpäällä, silloin kun vikailmoitusta tekee, että asentaja voisi kysellä mitä sähkökaapissa näkyy ja kaikkea muutakin. Eli sitten kun olette seuraavan kerran siellä mökillä paikanpäällä, niin soittakaa sitten uudestaan. On sen verran kallista lähettää sähkömiähiä sinne paikanpäälle, ettei sitä voida tehdä ennen kuin tiedetään että siellä on oikeesti jotain vikaa. Kuulemiin. " Just joo. Näinhän se menee. En itse ollut puhelimessa, mutta vaimon kertoman mukaan suunnilleen näin hänelle sieltä vastailtiin.

Mutta elämässä on (onneksi) välillä aina positiivisiakin yllätyksiä, eli kun tulin tänään keskiviikkona mökille töiden jälkeen, niin totesin että kaikki sähköt toimii aivan kuten pitääkin. Olettaisin että jokin lähistöllä oleva mökkiläinen on huomannut saman vian, ja soittanut siitä vikailmoituksen saman tien jo mökillä ollessaan. Ovat sitten sen jälkeen uskoneet että jossain piuhassa on vikaa, ja käyneet sen korjaamassa. Hyvä niin. Eli sähköjen suhteen loppu hyvin, kaikki hyvin. (Ainakin seuraavaan ukonilmaan asti...).

Tänään keskiviikkona mökille tullessani oli ulkolämpötila täällä 18 astetta. Mökissä sisällä oli kuitenkin vain 8 astetta, mutta nopeasti se siitä lähti nousemaan, kun jätti ulko-oven auki, laittoi patterit päälle ja teki pienen tulen takkaan. Järviveden lämpötilakin oli jo 13 astetta. Yllättävän paljon minun mielestäni.

Tämän kevätloman aikana minulla on tarkoitus rakennella terassi tuohon rantaan, saunamökin viereen. Viimeksi täällä käydessäni mittailin materiaalin tarvetta, ja laitoin sitten heti maanantaina viikonlopun jälkeen tarjouspyynnön läheiseen Karkkilan Rautia liikkeeseen. Tein tuon toimenpiteen netissä. Mitään vastausta ei kuulunut. Kului viikko, ja kun sieltä ei ollut kuulunut mitään, soitin sitten sinne tämän viikon maanantaina töistä työpuhelimellani, ja kysyin onko tarjouspyyntöni tullut perille. Eipä heillä siellä mitään näkynyt. Tämä aivan ystävällinen naishenkilö, jonka kanssa puhelimessa keskustelin, kertoi että heillä oli hiljattain vaihdettu jotain näitä nettitilausjuttujärjestelmiä uuteen systeemiin, jonka vuoksi oli monet muutkin soitelleet että eikö tarjouspyyntöni ole tullut perille. (Se on niin jotenkin tätäpäivää, mutta harmittaa kuitenkin). Hän antoi sitten heidän suoran sähköpostiosoitteensa, ja pyysi lähettämään tarrjouspyyntöni suoraan sinne. Hän lupasi että se käsitellään nopeasti, ja vastaus siihen tulee saman päivän aikana.

Tein työtä käskettyä, ja pistin jälleen tarvitsemani tuotteet tarjouspyyntöön. Alkuperäiseen tilaukseeni (joka siis katosi bittiavaruuteen) olin laittanut myös ehdotuksen, että sopisiko kokonaissummaksi perille toimitettuna 2000 euroa. Heiltä samana päivänä tulleessa vastauksessa luki, että mikäli hyväksyn heidän tarjouksensa vielä samana päivänä (maanantai), ja maksan sen etukäteen, niin tavarat perjantaina paikanpäälle toimitettuna maksavat 1464 euroa.... Ei tarvinnut kauaa miettiä, hyväksyin tarjouksen. Saattaa olla, että he ovat kiireessään sekoilleet alvin kanssa. Eli jos minä olisin yritys, ei minun pitäisi alvia maksaa. Yksityishenkilönä minun pitäisi se (24%) maksaa, mutta jos (ja kun) sitä ei heidän lähettämässään laskussa näy, en sitä luonnollisestikaan maksa. Jos vaikka sitten jossain vaiheessa huomaavat virheensä, niin maksan sitten sen alvin. Silti summa jää reippaasti alle sen, mihin olisin itse yrittänyt netissä näkyvien hintojen perusteella loppusumman tinkiä.

Eli nyt sitten vaan odotellaan että perjantaina tulee kuorma paikanpäälle, ja ruvetan rakentamaan terassia. Tarvittavia työkaluja toin kotoa mukaani runsain mitoin. Toivottavasti mitään ei unohtunut.

Ennen kuorman tuloa perjantaina, on minulla huomenna torstainakin ihan riittävästi hommaa. Oli nimittäin kaksi neljästä viimeksi täällä käydessäni tekemästä puupinosta kaatunut. Eipä se toisaalta ollut yllätys. Viimeksi kun täällä olin, oli maa kuitenkin vielä sen verran jässä, että nyt sitten roudan sulaessa on puupinojen alle tekemäni tukirakenteet sen verran liikkuneet, että pino on päässyt kaatumaan. Mutta en ota mitään paineita. Täällä mökillä voi ottaa ihan rennosti. Korjailen nuo pinot huomenna torstaina, ja aloitan tekemään perustuksia terassille sen verran kuin mukavalta tuntuu. Ja sitten kun taas siltä tuntuu, laitan saunan lämpimään, ja rentoudun oikein urakalla. Kyllä mökillä on mukavaa!

Perjantaina on vaimo taas tulossa täällä käymään Timin (koira) kanssa. Lapsistakin on lähinnä tytär mahdollisesti tulossa mukaan. Lauantaina on minun tarkoitus mennä jälleen kotiin Kirkkonummelle. Sen vuoksi, kun sunnuntaina on Äitienpäivä. Suunnitelmissa on grillata vaimolle ja myös hänen äidilleen ruokaa silloin sunnuntaina. Tytär lupasi tehdä kakun, ja pojan hommaksi jää salaatin tekeminen. Sitten taas maanantaina on minun tarkoitus tulla tänne mökille sitä terassia rakentamaan. Ehkäpä sitten vielä tämän kevätloman aikana palaan tämän blogin puitteissa asiaan. Lähinnä siinä mielessä, että onko kaikki mennyt suunnitelmien mukaan. Ja miten homma (terassin rakentaminen) on edennyt.

Sen  verran vielä pitää näin mökillä ollessa luonnon seuraamista päivittää, että tähän loppuun muutama havainto siihen liittyen. Kun menin tänään ekaa kertaa alas saunamökkiín, oli siinä lattialla pukuhuoneessa saunanoven lähellä kolme isoa mehiläistä matolla surisemassa, ja pikkuhiljaa möngertämässä eteenpäin. En tiedä mistä ne olivat siihen tupsahtaneet, mutta siirsin ne löylykauhaa hyväksi käyttäen ulkotiloihin. Linnuista paikalla näkyi kaikki samat (joutsenet mukaan lukien) kuin viimeksikin, ja niiden lisäksi myös rantasipi oli taas ilmaantunut näkösälle. Se pesii käsittääkseni siinä rannassa saunamökiltä katsottuna tontin oikealla reunalla.

Voisiko olla mitään rentouttavampaa, kuin istua saunamökin kuistilla saunatauolla ja katsella järvellä uiskentelevia kuikkia ja joutsenia. Äänimaailma koostuu lokkien kesäisestä mekastuksesta, kädessä kylmä olut, ja edessä viikon loma. Kyllä elämä on kaikesta huolimatta välillä varsin mukavaa.